Gehoorbescherming


Werken met machines gaat over het algemeen gepaard met veel geluid, juist dit geluid wordt nog steeds zwaar onderschat want Gehoorbeschadiging is een sluipmoordenaar. Juist omdat geluid altijd om ons heen is, wennen we er snel aan... zelfs wanneer het geluidsniveau extreme vormen aanneemt. Denk aan de werknemer op de werkvloer van de machinehal, de bezoekers van een discotheek of danceparty… maar ook aan uzelf in uw auto op een drukke snelweg tussen het andere verkeer.


Daarom: gehoorbescherming, privé en professioneel

Gehoorbeschermers voor de zakelijke markt: otoplastieken (gehoorbescherming op maat), UniFit universele oordopjes, oorkappen, disposable oordopjes, communicatie- en muziekaansluitingen. Daarnaast bieden we verschillende ondersteunende services.


Gehoorbescherming

Wanneer wordt geluid gevaarlijk?


Geluidsvolume wordt uitgedrukt in decibellen, afgekort: dB. Hoe meer decibellen, hoe meer geluid, hoe meer risico op gehoorbeschadiging. Ter illustratie: werkgevers zijn wettelijk verplicht om hun werknemers gehoorbescherming aan te bieden in een werkomgeving met een geluidsvolume vanaf 80 dB.


Maar er is nog een factor, namelijk de tijdsduur waaraan het gehoor wordt blootgesteld aan geluid. Het geluidsvolume dat we 'ongestraft' enkele minuten kunnen verdragen, vormt een significant risico op gehoorbeschadiging bij een langere blootstelling.


We weten allemaal dat we snel achteruit moeten lopen en onze oren beschermen als we het lontje van een donderslag zien branden... maar toch nemen velen van ons dagelijks veel groteree risico's dan die ene oudejaarsnacht in het jaar.


Gehoorbescherming

Lawaaidoofheid is voor het leven


Het gehoor is een verfijnd en gevoelig zintuig. Tienduizenden minuscule haarcelletjes geven geluid via trillingen door aan de hersenen. Te veel geluid - en dus te veel trillingen - beschadigen deze haarcellen. Voor altijd, want ze groeien niet meer terug. Een dergelijke gehoorbeschadiging is dan ook definitief en onomkeerbaar.


Daarom kunnen wij u voorzien van de juiste advies en gehoorbescherming, Ook het aanmeten van otoplastieken gebeurt op locatie.