Omnikeur

Intro

Veilig werken is belangrijk en daarom moeten uw medewerkers met veilige arbeidsmiddelen werken. Niet elke werkgever vond dat belangrijk, dus daarom besloot de overheid bepaalde zaken in wetgeving vast te leggen. Daarom dienen bedrijven al geruime tijd alle belangrijke arbeidsmiddelen te laten keuren.

De wettelijke verplichtingen betekenen echter wel dat veel bedrijven er met de opgelegde keuringen er een zorg bij hebben gekregen. Het keuren van het materieel brengt een hoop administratie en organisatie met zich mee. Want voor de verschillende arbeidsmiddelen zijn verschillende regels. Dus wanneer moet welk gereedschap gekeurd worden en welk bedrijf kan dat doen?


Het beantwoorden van deze vragen vereist vaak veel tijd en en die is er vaak niet. Het gevolg: de keuringen worden niet of te laat uitgevoerd. En dat zeer vervelende consequenties hebben.


Maar die problemen zijn met Omnikeur voorgoed verledentijd. Vanaf nu kunt u de keuringen van al uw arbeidsmiddelen door Omnikeur laten verzorgen. Wij noemen dat ook wel ‘ontzorgen’ want Omnikeur doet meer dan alleen de verplichte keuringen.


Omnikeur is in 2001 opgericht door een aantal adviesbureaus met ruime ervaring op het gebied van Arbo- en kwaliteitszorg. Zij vonden dat het tijd werd dat er één bedrijf ingezet kon worden om alles op het gebied het werken met veilige arbeidsmiddelen ook echt te laten regelen.


Omnikeur heeft daarom goed opgeleide keurmeesters met ruime ervaring en goede technische kennis. Onze keuringmeesters zijn bevoegd om diverse keuringen uit te voeren. En wanneer een specifieke keuring of kalibratie niet door onze keuringmeesters kan worden uitgevoerd, dan zorgen wij ervoor dat de keuring door een gespecialiseerde partner wordt uitgevoerd. U heeft er geen omkijken meer naar!


Vanzelfsprekend beschikt Omnikeur over de nieuwste keuringapparatuur en –software zodat al uw keuringen op de voorgeschreven mannier worden uitgevoerd en – misschien nog wel belangrijker – op de correcte wijze worden geadministreerd. Zo heeft u de zekerheid dat alles altijd in orde is.

Intro
Onze werkwijze:

Omnikeur voorziet al uw gereedschap van een uniek identificatienummer. Op die manier kunnen wij al uw arbeidsmiddelen op de wettelijk voorgeschreven manier registreren. Omdat deze gegevens in onze database worden opgenomen, weten wij precies wanneer arbeidsmiddelen opnieuw gekeurd moeten worden. Ten minste één maand voor de verloopdatum van de keuringen informeren wij u hierover.


Na het uitvoeren van de keuringen ontvangt u het volgende:

- overzicht van de door ons gekeurde middelen
- certificaten van de gekeurde middelen
- kalibratierapporten van de door ons gebruikte meetinstrumenten
- certificaten van onze keurmeester

De informatie leveren wij u op een handige CD-ROM en indien gewenst ook in een papieren versie.